slrspunt_2023_short

Salarisverwerking

Er moet meer kloppen dan alleen de cijfers

mimi-thian-7b_9cHdKgFg-unsplash

Salarisadministratie, kosten-efficiënt

Het uitbesteden van de salarisadministratie biedt voordelen voor elk type organisatie. Je wordt compleet ontzorgt op dit vlak. Van zorg tot onderwijs, van verkoop tot dienstverlening, van horeca tot industrie. Je bespaart veel tijd en moeite en het is vaak kosten-efficiënt.

De salarisadministratie uitbesteden is een slimme oplossing. Je profiteert van:

  • Schaalbaarheid, van 1 tot 3.500 medewerkers.
  • Gunstige prijs
  • Maandelijkse controle
  • Geen zorgen, dankzij continuïteitsborging
  • Kennis van wet- en regelgeving

Er moet meer kloppen dan alleen de cijfers

Zo voelen wij het bij Salarispunt als het gaat om salarisadministratie. Het juiste bedrag overmaken is een voorwaarde. En er moet veel meer kloppen. Het nakomen van wet- en regelgeving, de pensioenafdracht, het registreren van verlofuren. Het moet deze maand kloppen en de volgende en de maanden daarna en daarna.

En ons hart. Dat klopt er ook van. We houden van ons vak.

Salarisadministratie

Salarisadministratie betekent letterlijk de administratie rondom het salaris en eventuele zaken die daarmee gepaard gaan. Denk hierbij aan het bijhouden van werknemerskosten, secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een pensioenfonds) en het uitbetalen van de salarissen aan medewerkers. Daarnaast is het belangrijk dat elke maand de loonheffingen worden doorgeven aan de Belastingdienst. De salarisadministratie is belangrijk voor elke organisatie waarin mensen werken. Om deze administratie te kunnen uitvoeren, moet  je de benodigde werkzaamheden verrichten. Bijvoorbeeld personeelsadministratie bijhouden, registratie van de gemaakte uren en ziekte, berekenen van salarissen, prestatiebeloningen bijhouden, loonheffing berekenen en opgeven aan de Belastingdienst, secundaire arbeidsvoorwaarden opnemen, declaraties indienen en goedkeuren, overige kosten personeel noteren, jaaropgave opstellen en natuurlijk salarissen uitbetalen.

Efficiënte communicatielijnen

Wanneer je zaken uitbesteed dan wil je er daarna zo weinig mogelijk omkijken naar hebben. Salarispunt biedt de uitkomst met een tool die speciaal is ingericht voor salarisadministratie en samenwerking. Afspraken, werkinstructies en individuele taken zijn overzichtelijk en makkelijk terug te vinden. Dit is ook de manier waarop we werken in onze eigen projecten. Het zorgt keer op keer voor een efficiënte samenwerking en een soepel proces.

Goede afspraken en prima communicatie

  • We spreken graag heldere processen met je af die we benutten tijdens onze samenwerking.

  • Alles is erop gericht om prettig, efficiënt en foutloos te werken.

  • Met de mensen die het werk uitvoeren hebben we regelmatig afstemming over wat makkelijker, leuker of beter kan.

  • Wij zorgen ervoor dat je heldere verwachtingen hebt over wat we leveren en wanneer we dat doen.

Specialisten in Salarisadministratie

Door onze expertise en affiniteit met salarisadministratie kunnen we partners in onze branche helpen om een stap voorwaarts te maken. We herkennen de problemen en uitdagingen. En we kunnen oplossingen aandragen. Door dit te doen willen we onze bijdrage leveren om de branche naar een hoger niveau te brengen.