slrspunt_2023_short_purple

Academie

Het uitgangspunt is dat het individu eigenaar is van zijn eigen ontwikkelpad

airfocus-v89zhr0iBFY-unsplash

Eigen ontwikkelpad

Bij Salarispunt wordt meerdere keren per jaar een nieuwe groep collega’s onboard. Met als uitgangspunt dat het individu eigenaar is van het eigen ontwikkelpad worden deze collega’s gefaciliteerd in hun ontwikkeling tot salarisadministratie professionals. Niet alleen inhoudelijke kennis, maar ook ontwikkeling van vaardigheden krijgen volop de aandacht. Skills die we al kennen en skills gericht op het samenwerken met de nieuwste technologische tools.

Op peil houden kwaliteit

Veel Salarisadministrateurs werken alleen of in kleine teams. Daardoor is er weinig mogelijkheid voor collegiaal overleg en onderlinge coaching. Met onze intervisie-sessies willen we een bijdrage leveren aan het op peil houden en verder stimuleren van de kwaliteit in onze branche.

Bij de intervisie-meeting wordt in groepsverband (tot 6 personen) gekeken naar een specifiek probleem of specifieke vraag die bij iemand leeft. Vaak kampt deze persoon met de vraag, omdat deze de werkelijke vraag die eronder zit (nog) niet ziet en dus ook niet helder heeft of c.q. hoe hij/zij zelf bijdraagt aan het in standhouden van de vraag. Door middel van intervisie wordt er een gesprek gevoerd waarin iemand begint met een probleemstelling en de anderen verhelderende open vragen stellen. Persoonlijke ontwikkeling en groei voor alle deelnemers is een terugkerend resultaat van onze intervisie-meetings.

“Het is fijn om even helemaal uit je dagelijkse routine en werkomgeving te stappen en samen met andere collega’s je knelpunten en twijfels te bespreken. Het levert altijd nieuwe inzichten op en je leert je eigen houding en keuzes beter te begrijpen.”

“Ik vind het heel prettig. Ook om te merken dat anderen met dezelfde zaken zitten, ook dat we dit goed doorpraten en dat er verschillende opties zijn om zaken aan te pakken.”